KineWaas

Wij maken tijd voor U en ​​​​​​bieden een behandeling op maat.

Reumatologie

Persoonlijke opvolging voor elke patiënt

Reumatologie

Reumatologie

Na het vervolmaken van een specialisatie-opleiding in samenwerking met de Koninklijke Belgische Vereniging voor Reumatologie hebben wij een ruimere wetenschappelijke en medische kijk gekregen op de reumatologie.

Door onze bredere kijk op diverse reumatische aandoeningen zoals reumatoïde artritis, fibromyalgie, juveniele artritis, spondylartropathie, jicht en andere, kunnen wij een individuele kinesitherapie behandeling aanbieden volgens het huidige klachtenpatroon van de patiënt. Bij acute opstoten van reuma, trachten wij met diverse fysiotherapie en manuele therapie in te grijpen op de pijn en tijdelijke beperking van de reumapatiënt. Tijdens de stabiele betere periodes daartussen wordt oefentherapie en mobilisatie gradueel opgebouwd om de belastbaarheid te gaan opbouwen, afhankelijk van de mogelijkheden van de patiënt.

Elke patiënt verdient ons inziens een persoonlijke opvolging die continu kan worden bijgestuurd, dit in samenspraak met de behandelende reumatoloog.

Zoals dikwijls verkeerd wordt gezegd en gedacht: ‘Met reuma moet je maar leren leven…’ Integendeel, elke vorm van reuma verdient de best mogelijke aanpak en begeleiding om zo elke patiënt zo weinig mogelijk pijn en zoveel mogelijk beweeglijkheid te geven.

Interessante link: reumanet.be